Bonsai Srbija

Bonsai Srbija

BONSAI PRODAJA
Vec od 4400 dinara bonsai  moze biti vas.
Izradjujemo i po narudzbini (takođe se može presaditi u vašu posudu),ili naručite neki od modela iz naše ponude na tel: 0644664625 ili 063 8141 392
Saljemo Aksom na kucnu adresu ili ga mozete licno preuzeti u rasadniku.
Facebook stranica:Bonsai prodaja Rasadnik Goga i Dragan


Sami koreni bonsaija potiču iz Azije,primenom raznih tehnika dolazi do usavršavanja bonsai – ja . Vremenom je izdržao mnoge promene u izgledu  i postao je sasvim  novi pravac umetnosti, za koji kažu da je duo 80 posto umetnosti i 20 posto baštovanstva.
Pravilno održavanje bonsaija ,pametni potezi u orezivanju i  negovanje ima za rezultat remek-delo baštovanstva.
Bez obzira da li iz hobija ili profesionalno, moraju se poštovati određena pravila ,nije dovoljno posaditi  drvce potom pustiti prirodu da kroji izgled već se svaka grana bonsai forme se mora oblikovati , odrstraniti , dok se ne postane ono što želimo.
Ono što treba istaknuti je da bonsai ne sme trpeti geneticke izmenjene (GMO) ili se tretirati hemikalijama odnosno regultorima rasta kao što rade mnogi proizvođači u svetu. Bonsai tehnika i znanja se stiču kroz ceo život. Zabluda je da bonsai mora biti visok  par centimetara, te zablude su netačne, iako su bonsaiji zaista malih dimenzija u disproporciji su sa dugovečnšću, veličina se kreće  20 cm do 2 metra, čak za neke bonsaije je potrebno više ljudi kako bi se podigao.
Da bi se bonsai zadržao u malim dimenzijama oblikujemo ga rezanjem grančica koje smatramo da su višak  orezivanjem korenja,  vezivanje žicom raznih grančica.Bonsai u saksiji sa zemljom  predstavlja lično umetničko delo sa filozofijom ili  simbolikom. Bonsai, malo drvo  koja se razvija poput patuljka  biće prava atrakcija vaše oaze. Nega je vrlo prosta, a rezultati priločno atraktivni.

Nega Bonsaija (održavanje bonsaija)
Stanište – Moze se drzati napolju (prezimljava) ili u zatvorenom prostoru uz sledece uslove: 
Tokom  godine držati na svetlom i toplom (18–23 °C), u provetrenoj prostoriji. Tokom grejne sezone cesce orosavati , tokom noći sniziti temperaturu.
Zalivanje – Leti cesce zalivati (ne preterano), a zimi pomalo vodom sobne temperature. Izbegavati ustajalu vlagu.
Đubrenje – Sa tečnim đubrivom, od marta do septembra (svakih 14 dana).
Presađivanje – Mlade bonsaije svake tri godine presaditi u mešavinu gline, peska i humusa.
Prodaja bonsaija 064/4664625 Šaljemo Aks kurirom.

011 Bonsai prodaja

011 Bonsai prodaja

Podeli ovaj post

Ostavite odgovor