Jelka sa busenom

Novogodišnje jelke prodaja

Jelka sa busenom

Gde i kako  kupiti novogodišnju jelku sa busenom?

Ponuda novogodišnjih jelki dostupna je OVDE 

Da li možete da zamislite novu godinu bez mirisa četinara u Vašem domu?
Ukoliko je odgovor ne, posetili ste pravi blog u dobrom trenutku. Novogodišnje jelke sa busenom dostupne su odmah samo jednim klikom OVDE, gde možete saznati više o ceni, visini i vrstama novogodišnjih četinara. Novogodišnje jelke mogu se dostaviti na kućnu adresu Aks kurirom čiji troškovi dostave nisu uračunati u cene iz “online” prodaje.

Kako da jelka preživi praznike?

Mi kažemo lako. Jelka sa busenom nakon praznika može nastaviti pravilan rast i razvoj, a za uspešnu sadnju potrebno je primeniti savete našeg rasadnika u nastavku.

1. Kupovina jelke iz rasadnika
Naravno, važno je da jelka bude isključivo iz rasadničke proizvodnje, kako iz ekoloških tako i praktičnih razloga. Novogodišnji četinari proizvedeni u rasadniku imaju odgovarajući odnos i broj sitnih žila u samom busenu (adventivni koren) važnih za pravilnu sadnju biljke nakon praznika.

2. Čuvajte vrh!
Četinari su poznati kao biljke sa monopodijalnim načinom grananja, te vršna grana treba ostati čitava radi očuvanja daljeg habitusa i vitalnosti jelke.

3. Dalje od radijatora
Jelka sa busenom u zatvorenom prostoru mora biti odaljena od grejnih tela zbog suvog vazduha koji lako suši sveže pupoljke.

4. Busen mora biti vlažan
Redovno vodite računa da busen ne ostane suv, jer se upravo u njemu nalazi veliki broj sitnih žilica koje održavaju biljku u životu nakon praznika.

5. Sadnja
Sama sadnja se obavlja na temperaturama iznad nule. Sadna jama je poželjno dublja za 10cm od visine busena, a na dnu iste sipka rastresita zemlja.

6. “Čanak”
Oko novo-posađene jelke važno je ostaviti blago udubljenje u vidu “čanka” koje ima za ulogu zadržvanje vode tokom zime.

Novogodišnja jelka sa busenom cena?
Cene su dostupne jednim klikom OVDE

Detaljnije informacije o dostavi ili preuzimanju potražite pozivom na broj: +381637478018

Share this post

Ostavite odgovor