Warning: is_readable(): open_basedir restriction in effect. File(/includes/fbwpml.php) is not within the allowed path(s): (/home4/rasadnik:/tmp:/var/cpanel/php/sessions) in /home4/rasadnik/public_html/rasadnikcveca.rs/wp-content/plugins/facebook-for-woocommerce/includes/Integrations/Integrations.php on line 61

Warning: is_readable(): open_basedir restriction in effect. File(/includes/Integrations/Bookings.php) is not within the allowed path(s): (/home4/rasadnik:/tmp:/var/cpanel/php/sessions) in /home4/rasadnik/public_html/rasadnikcveca.rs/wp-content/plugins/facebook-for-woocommerce/includes/Integrations/Integrations.php on line 61
Budleja davidii (letnji jorgovan – leptirov žbun) | Rasadnik Beograd

Budleja davidii (letnji jorgovan – leptirov žbun)

Budleja davidii (letnji jorgovan – leptirov žbun)

650,00 рсд

Biljka visine preko 1m, se prodaje u saksiji.
Ukoliko je vaše dvorište osunčano preko celog dana, zbog čega je vaš izbor biljaka sužen, Buddleja je pravo otkrovljenje.
Žbun visine do 5 metara (može se orezivati na nižim visinama), nije izbirljiv prema tipu zemljišta, te ukoliko je isto delimično zabareno i druge biljke na tom mestu ne uspevaju, buddleja je idealna zamena. Fenofaza cvetanja traje celo leto, i cvetovi su mirisni što privlači leptire zbog čega je i dobila ime “leptorov žbun”.

Uzgoj i nega ovog žbuna je veoma jednostavna, i ne zahteva posebno đubrenje ili prekomerno zalivanje, čak je otporna i na sušnije periode. Kako bi žbun imao što više cvasti, potrebno je orezivanje svake godine. Takođe je važno i zakidanje precvetalih cvetova kako bi fenofaza cvetanja duže.
Biljka se prodaje u saksijama od 1.5l 

Dodatne informacije

Boja

,