Santolina chamaecyparissus

Santolina chamaecyparissus

450,00 рсд

Santolina chamaecyparissus omiljeni je ukrasni grm mediteranskih vrtova, poznat po svojoj gustoj, finoj, srebrno-sivozelenoj lisnatoj masi tokom cele godine, kao i po svojoj toleranciji na sušu.

Cveta tokom leta sa sitnim, dugmadastim, svetložutim cvetovima, ali se Santolina uglavnom uzgaja zbog svojeg lišća. Raste u širokim, gustim grmovima do 60 cm visine i 90 cm širine. Odlično uspeva u suvim do umereno vlažnim, dobro dreniranim zemljištima na punom suncu. Obožava siromašna, suva zemljišta (bogata ili vlažna zemljišta se izbegavaju!), i jednom uspostavljena, tolerantna je na sušu. Odličan je izbor za leje i rubove, vrtove sa šljunkom, priobalne vrtove, seoske vrtove, mediteranske vrtove, živice i  saksije. Nema ozbiljnih problema sa štetočinama ili bolestima.

Nakon cvetanja, preporučuje se orezivanje kako bi se održao gust, kompaktan grm. Neorezane biljke obično postaju retke i drvenaste u sredini. Možete ih orezivati po potrebi duž ivica ili skratiti celu biljku na nekoliko centimetara visine.

Nakon što cvetovi uvenu, treba ošišati cvetne izdanke. Tokom hladnih zima, biljke mogu da odumru do zemlje, ali bi trebalo da pošalju nove izdanke u proleće. 

Biljka se prodaju u saksiji od 14cm prečnika


Warning: Undefined variable $global_tab_title in /home/rasadnik/public_html/wp-content/themes/porto/woocommerce/single-product/tabs/tabs.php on line 28