Eichhornia crassipes (vodeni zumbul)

Eichhornia crassipes (vodeni zumbul)

Slobodno-plutajuća biljka idealna za vaše jezero, fontanu uz dekorativan cvet koji podseća na zumbul koji se javlja jula/avgusta, nežno plave boje.

Opis

Uloga vodenog zumbula, osim dekoracije je i prečišćavanje vode u kojoj se nalazi. Kao i kod Pistia stratiotes nije potrebna podloga jer biljka pluta po površini vode zahvaljujući vazdušastim džepovima. Eichhornia je višegodišnja biljka pod zaštitom preko hladnijih perioda. Lako može vaše jezerce pretvoriti u idiličan prizor, zahvaljujući cvasti koja podseća na dobro nam poznati zumbul. Cveta u julu/avgustu. Dubina vodene površine nije važna i jednostavnim spuštanjem u vodu biljka je spremna da vas oduševi svojom jednostavnošću jer nije potrebno dodatno održavanje. Može se gajiti i kao akvarijumska biljke, jer nije štetna po ribe i ostale organizme.

Uslovi: Biljka voli sunčane ili polusenovite položaje. Tokom hladnijih perioda, kada je temperatura ispod 10C, potrebno je premestiti je na toplije (po mogućnosti akvarijum ili bilo koju kantu sa vodom gde je temperatura viša od gore pomenute)

Veličina sadnice: 15 cm