Lišćari
View Cart “Budleja davidii (letnji jorgovan – leptirov žbun)” has been added to your cart.
 • Rasadnik lišćarskog drvećaJavor rasadnik, cena

  Acer negundo ‘Flamingo’ (šarenolisni javor)

  0 out of 5

  -Biljka se prodaje pre listanja i nakon opadanja lista. 
  Visina sadnice prilikom kupovine: 2.5 do 3m.
  -Cena: 3600 din

  -Opis: Kultivar jasenolikog javora poznat je po svom panaširanom listu koji tokom vegetacije dobija rozikaste tonove, koji ga čine izuzetno dekorativnim. Veoma često korišćena vrsta prilikom ozelenjavanja, aklimatizovana je na naše uslove sredine kao i gradsku sredinu.
  Uslovi: Pogoduju mu osunčane pozicije ili polusenovite, uz redovno zalivanje tokom leta u mladosti. Drvo je tolerantno na vazdušno zagađenje, glinovita zemljišta.

  3.600,00дин.
 • IMG_5722Javor sadnice cena

  Acer negundo ‘Variegatum’ Šarenolisni javor

  0 out of 5

  Biljka se prodaje pre listanja i nakon opadanja lista. 
  Visina sadnice prilikom kupovine: 2.5 do 3m.

  3.600,00дин.
 • Berberis thumbergii nana je žbun niskog rasta i gustog sklopa lišćaberberis-thunbergii-atropurpurea-nana-plug-plants-x3-4125-p

  Berberis thumbergii ‘Atropurpurea Nana’

  0 out of 5

  Ukoliko je 2.5m visine koliko je visok obični kultivar ‘atropurpurea’, previsoko ‘Nana’ vam nudi sve ostale odlike zbog kojih vam se on dopada, uz kompaktnu i nisku formu. Gust sklop listova, spor i nizak rast do (70cm) odlični su aduti da vašu malu površinu oplemene svojim izrazito crvenim nijansama. Ova biljka voli sunčane ili polusenovite položaje uz redovno zalivanje tokom leta.
  Kako je u pitanju listopadni žbun, u jesen nakon opadanja lista tokom zime na granama ostaju crveni sitni plodovi koji su posebno dekorativni.
  U rano proleće za ovu vrstu karakteristična je fenofaza cvetanja sa žutim cvastima.

  650,00дин.
 • Beberis intenzivno crvene boje u jesen i rozih tonova tokom vegetacijeRasadnik beograd poseduje široku paletu ukrasnog žbunja

  Berberis thumbergii ‘Carmen’

  0 out of 5

  Ružičasti tonovi lista tokom vegetacije i dug jesenji intenzivno crveni aspekt čine ovaj kultivar jednim od najlepših berberisa. Izuzetna odlika ovog žbuna je da od svih berberisa iz ponude najduže zadržava list na granama tokom jeseni. Ovaj žbun može dostići visinu od 2.5m na sunčanim ili polusenovitim pozicijama. Kao i većina šiblja veoma dobro podnosi orezivanje te se može koristiti za niže žive ograde. Lako je listopadan, ova biljka zadržava dekorativnost na zelenim površinama i tokom zime jer na granama ostaju crveni plodovi koji u kombinacijama sa snegom upotpunjuju zimsku idilu vašeg vrta.

  Uslovi: Sunčane ili polusenovite pozicije uz redovno zalivanje tokom leta. Teško podnosi zabarena slabo aerisana zemljišta.

 • Out of stock
  Crveni žbun uspravne forme sa crvenim listovima.crveni žbun berberis

  Berberis thumbergii ‘Red Rocket’

  0 out of 5

  Opis: Kultivar ‘Red Rocket’ dobro je poznat po uspravnoj šibolikoj formi i intenzivno crvenoj boji koju zadržava preko cele godine. Jesenji aspekt ove biljke pred opadanje lista je izuzetno dekorativne crvene do narandžaste boje. Ova vrsta odličan je kontrast na monotonim prostorima pretežno zelenih boja, pogotovo ukoliko u jesenjem periodu. Ovaj ukrasni žbun se može orezivati tokom cele godine ukoliko želite postići nižu visinu. Kako je biljka listopadna, njegova dekorativnost ne opada tokom zime, jer na
  granama zadržava crvene sitne plodove koji su posebno efektni kada padne sneg.
  Habitus: Listopadni niski žbun visine do 2m
  Uslovi: Biljci pogoduju sunčani položaji uz redovno zalivanje tokom leta. Biljka nije izbirljiva prema tipu zemljišta, ali joj ne pogoduju zabarena i slabo aerisana.

  Biljka se prodaje u saksiji 15cm prečnika.

  850,00дин.
 • RASADNIK ZBUNJA I UKRASNIH SADNICA BERBERISRužičasti list i plodovi kod berberisa su od izuzetne dekorativnosti

  Berberis thunbergii ‘Atropurpurea’ (tumbergova žutika)

  0 out of 5

  Žbun visine do 2.5m, koji dobro podnosi orezivanje, te se lako može oblikovati u razne oblike. U proleće se javljaju žuti cvetovi, dok svojim izrazito crvenim listom dominira vašim vrtom.  Tokom vegetacije se javljaju bobičaste plodne skupine, koje tokom zime ostaju na granama. U jesen list opada, i posebnu efektivnost odaje kada se formira snežni pokrivač, zbog crvenih plodova koje su ostale na granama. Ova biljka poseduje trnove, te se ne preporučuje sadnja u grupacijama.
  Biljci pogoduju sunčane ekpozicije. Koristi se za niske ogradice u bordurama, parterima, kao pokrivač tla, za žardinjere i kamenjare.
  Biljka se prodaje u saksiji Ø15cm
   

  450,00дин.
 • leptirov cvet prodajabuddleja-davidii ljubicasta

  Budleja davidii (letnji jorgovan – leptirov žbun)

  0 out of 5

  Biljka visine preko 1m, se prodaje u saksiji.
  Ukoliko je vaše dvorište osunčano preko celog dana, zbog čega je vaš izbor biljaka sužen, Buddleja je pravo otkrovljenje.
  Žbun visine do 5 metara (može se orezivati na nižim visinama), nije izbirljiv prema tipu zemljišta, te ukoliko je isto delimično zabareno i druge biljke na tom mestu ne uspevaju, buddleja je idealna zamena. Fenofaza cvetanja traje celo leto, i cvetovi su mirisni što privlači leptire zbog čega je i dobila ime “leptorov žbun”.

  Uzgoj i nega ovog žbuna je veoma jednostavna, i ne zahteva posebno đubrenje ili prekomerno zalivanje, čak je otporna i na sušnije periode. Kako bi žbun imao što više cvasti, potrebno je orezivanje svake godine. Takođe je važno i zakidanje precvetalih cvetova kako bi fenofaza cvetanja duže.
  Biljka se prodaje u saksijama od 1.5l 

  650,00дин.
 • šimšir beogradšimšir srbija

  Buxus sempervirens

  0 out of 5

  Zimzeleni žbun sitnog kožastog lista. Često primenjena biljka u svim vrtovima, idealna je za formiranje raznih oblika kao i za formiranje nižih živih ograda, ili kao ivica partera ili bordura. Bilka sporog rasta, veoma dobro podnosi orezivanje tokom cele godine. Samim tim biljka nudi velike mogućnosti u oblikovanju. Biljci pogoduju sunčani kao i senoviti položaji uz umereno zalivanje u jesenjem, i redovnom u letnjem periodu. Nije zahtevan prema zemljištu, te će veoma lako biti u punoj vitalnosti tokom cele godine.

  Saksija veličine  (Ø15cm)

  450,00дин.
 • kuglasta katalpakatalpa rasadnik, prodaja

  Catalpa bignonioides ‘Nana’ kuglasta katalpa

  0 out of 5

  Biljka se prodaje pre listanja i nakon opadanja lista. 
  Visina sadnice prilikom kupovine:od 1.60m do 2m

  3.600,00дин.
 • Erica carnea ChallengerErica carnea Springwood White

  Erica carnea (crnjuša, zimski šešir, vres)

  0 out of 5

  Žbun visine 30cm,  dok u širini može dostići pola metra. Zbog rane fenofaze cvetanja, ova biljka će biti idalan zbor za vaš vrt jer će se javiti kao prvenac u cvetu krajem februara, početkom marta i ublažiti nestrpljenje do proleća.

  490,00дин.
 • evonimus beogradeuonymus-japonicus-microphyllus-aureovariegatus1

  Euonymus japonicus ‘Microphylla Variegatus’

  0 out of 5

  Niski zimzeleni žbun niskog rasta idealno će se utopiti u vaš vrt. Svojim zlatnim listom razbiće monotonost boja vaše kompozicije. Biljka veoma dobro podnosi orezivanje i kao takva se veoma dobro može transformisati u željene forme i oblike. Kako bi vam pružila svoju vitalnost, ona neće zahtevati mnogo. Podnosi osunčane ili polusenovite položaje uz redovno zalivanje u letnjem periodu. Preko zime ne menja svoju boju, čeme će vaša površina uvek biti atraktivna.
  Saksija veličine  (Ø15cm)

  650,00дин.
 • Out of stock
  Evonimus

  Euonymus japonicus ‘Microphyllus Variegatus’

  0 out of 5

  Niski zimzeleni žbun niskog rasta idealno će se utopiti u vaš vrt. Svojim šatiranim listom razbiće monotonost boja vaše kompozicije. Biljka veoma dobro podnosi orezivanje i kao takva se veoma dobro može transformisati u željene forme i oblike. Kako bi vam pružila svoju vitalnost, ona neće zahtevati mnogo. Podnosi osunčane ili polusenovite položaje uz redovno zalivanje u letnjem periodu. Preko zime ne menja svoju boju, čeme će vaša površina uvek biti atraktivna.
  Saksija veličine  (Ø15cm)

  450,00дин.