Topijarne forme

Prodaja topijarnih formi – Rasadnik topijara

Rasadnik topijarnih formi, nastao je kao rezultat maksimalne posvećenosti biljkama kako četinarskim tako lišćarskim. Nudimo široku paletu oblikovanih Thuja (spiralne, loptaste…) kao i raznih kultivara u različitim oblicima. Ove oblikovane biljke nastaju kao rezultat dugogodišnjeg iskustva i formiranja. Za izdradu ovih biljaka se koriste školovane sadnice prve klase. Topijarne forme se oblikuju od četinara ili lišćara. Dostupni su u svim veličinama i raznim oblicima.  Ukoliko vas interesuju cene, pozovite nas +381644664625 ili putem e-mail adrese js.rasadnik@gmail.com
 • Topijari cena, vretenasta thuja

  Topijar, Thuja occ. – spiralna

  0 out of 5

  Dostupna u svim veličinama, biljka se prodaje sa busenom.
  Ukoliko ste upali u monotoniju svakodnevnih vrtnih biljaka topijari će vaš prostor učiniti atraktivnijim. Topijarne forme  izrađene su od Thuje occ. i one se široko primenjuju zbog jednostavnog održavanja po kojoj je ova vrsta poznata, kao i ekskluzivnosti koju ona nudi. Primena ovih biljaka je raznovrsna i uglavnom se mogu saditi u grupacijama, žardinjerama kao soliter ili pak sa njima označiti ulaz u dvorište, poslovni prostor, itd..
  Spiralna Thuja se formira godinama, i kako bi ostala takva vremenom je potrebno dodatno orezivanje.
  Orezivanje i nega topijara: Oblikovane thuje se izradjuju od prvoklasnih sadnica smaragdne thuje (iz treće škole) kako bi ostale vrhunskog kvaliteta potrebno je redovno zalivanje tokom leta uz povremeno odstranjivanje grana koje izvegetiraju. Sam proces orezivanja nije komplikovan jer se lako mogu uočiti grane koje se ne uklapaju u formu koju biljka poseduje, te tako se jednostavno odstranjuju oštrim makazama.
  Dodatno savetovanje i informisanje o ceni, veličini kao i načinu preuzimanja pozovite na: +381644664625