Thymus Serpyllum ‘Elfin’ – Puzava Majčina dušica

-20%

Thymus Serpyllum ‘Elfin’ – Puzava Majčina dušica

250,00 рсд 200,00 рсд

Thymus serpyllum ‘Elfin’ (Puzavac) je patuljasti aromatični podgrm koji se uglavnom koristi kao pokrivač tla, formirajući čvrsti jastuk s okruglim, sivozelenim listovima.

Obilno cveta od početka do sredine leta, sa grozdovima sitnih lavandino-roze cvetova. Bogat nektarom, privlači leptire. Iako su listovi aromatični, retko se koriste u kuvanju. Zimzelen u blagim zimama. Raste do 8 cm visine i s vremenom će se širiti preko korenastih stabljika na 30-45 cm. Obožava puno sunce i najbolje uspeva u umereno plodnom, prosečno suvom do suvom, alkalnom do neutralnom, dobro dreniranom zemljištu. Tolerantan je na siromašno zemljište, so i sušu. Odličan je kao pokrivač tla ili za popunjavanje između staza od kamenja, gde oslobađa svoj miris kada se gazi po njemu. Pruža zanimljivu teksturu stazama. Savršen je za ivice, takođe dodaje karakter vrtovima od kamenja gde će se lepo širiti preko malih kamenja. Odličan je i za saksije!

Biljka u saksiji od 13cm


Warning: Undefined variable $global_tab_title in /home/rasadnik/public_html/wp-content/themes/porto/woocommerce/single-product/tabs/tabs.php on line 28